Duvanjski vatrogasci danas su se borili s tri požara na području tomislavgradske općine. Srećom, sva tri su uspješno ugašena i nije pričinjena veća materijalna šteta.
Kako doznajemo od predsjednika Profesionalnog vatrogasnog društva Tomislavgrad, gospodina Zdravka (Mate) Jurčevića, vatrogasci su prvu intervenciju imali jutros oko 9 i 45 u Crvenicama gdje se vatra proširila nakon paljenja suhe trave na njivi. Požar je ugašen oko 11 i 30.

Iz istog razloga intervenirali su u Gaju, iznad Gimnazije. Tu je pak vatra zahvatila prvi red borova. Vatrena stihija gašena je od 12 i 30 do 13 i 30. Kako doznajemo, na uviđaju su bili djelatnici PU Tomislavgrad koji su uzeli informacije od jednoga sumještanina, vlasnika zemljišta, koji je priznao spaljivanje suhe trave.

Treću intervenciju duvanjski vatrogasci imali su na pravoslavnome groblju gdje je također izbio požar, a gašenje je trajalo od 13 i 45 do 14 i 15.

Iz Profesionalnog vatrogasnog društva Tomislavgrad ovom prigodom mole sve žitelje tomislavgradske općine da se suzdrže od nekontroliranoga paljenja suhe trave i korova te ističu da takvim aktivnostima ne čine ama baš nikakvu korist ljudima ni prirodi. Naprotiv, takvim štetnim radnjama uništava se i flora i fauna, a zrak zagađuje.

Tomislavcity

Foto: PVP Tomislavgrad