U suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu KBC- a Mostar, ovih je dana za djelatnike Prodajnog centra “Prodex” u Tomislavgradu organizirana uspješna, šesta po redu akcija darivanja krvi.

Podsjećamo, spomenuti je Zavod ovih dana uputio apel građanima da dobrovoljno daruju krv jer u ovoj ustanovi nedostaje svih krvnih grupa s Rh negativnim faktorom.

-Zbog povećanog broja intervencija, zalihe krvi u Transfuzijskom centru Sveučilišne bolnice svedene su na minimum, stoga smo primorani uputiti apel zdravim osobama od 18 do 65 godina starosti da se odazovu na humano darivanje krvi, priopćeno je iz spomenutoga Zavoda.

Djelatnici Prodajnog centra “Prodex” u Tomislavgradu nisu dugo čekali pa su se rado odazvali ovom pozivu, jer je ovaj humani čin već dugo kod njih hvalevrijedna tradicija.


– Ovo je kod nas šesta po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a danas su se odazvala ukupno 24 darivatelja, saznali smo od djelatnika. Iz Odjela transfuziologije u Mostaru ovim humanim i društveno osjetljivim ljudima još jednom upućuju iskrenu zahvalnost.

Ivana Ćurić/Tomislavcity