Vijećnik Ivica Kelava u ime HSP – Pravaši komentira posljednju sjednicu OV Tomislavgrad. Vijećnik Kelava je inzistirao da njegovo priopćenje/komentar bude komercijalni članak i da ga prenesemo izvorno, kako ga je napisao, bez ikakvih pravopisnih provjera, jer, kaže, i ove pravopisne greške imaju svoju poruku. Pa, u nastavku možete pročitati priopćenje/komentar općinskog vijećnika Ivice Kelave.

Što reći za zadnju sjednicu OV: osvrnuo bih se na još jednu moju kritiku vladajućim u OV,  načelniku, predsjedniku OV i vladajućim vijećnicima u vezi prijedloga zakona o legalizaciji istospolnih brakova na federalnom nivo na inicijativu hdz ministra i podrške svih hdz ministara i drugi.

Poslije toga su za govornicu izlazili vladajući vijećnici i tražili da im se izvinem na nedavni članak koji sam objavio na portalu Tomislavcity.

Navode kako nemaju pojma što se u Sarajevu predlaže i da se to njih ne tiče, a ni hdz TG, stvarno koji apsurd, a nalaze se u istoj stranci, pa zato se mogu izviniti.

Dalje optužbe da se izvinem svim vladajućim vijećnicima što sam napisao njihova imena javno, možda je povrijeđen njihov stranački ego, ako je tako izvinite.

Kako sam ih uvrijedio ali su ostali spuštene glave, kad stranka predlaže legalizaciju istospolnih brakova, oni šute …. štaš  stranka ih prati a tu su osobni interesi, položaji, fotelja, vlast i osobni probitci, opet izvinite i zato.

Dalje da oni svoje stavove nisu dužni nikome iznositi, naravno da je tako, stranka je rekla svoje a vi šutite, kad je o nekom drugom riječ oči iskopaše, a zanima li glasače njihovi stavovi, izvinite i na tome .

Kako oni ne mogu ništa napraviti, ni utjecati  na ono što se dešava u stranci, iako su pojedinci u samom vrhu stranke u samom predsjedništvu hdz, ne mogu, neće ili ih se ne pita ništa, a dok šute slažu se sa tim, ako je tako izvinite.

Pa bih naveo neke dijelove  čl. statuta hdz: kako se program hdz BIH temelji na načelima demokracije i kršćanske civilizacije i drugim vrijednostima hrvatskog naroda a kad tamo……… dvije tate i dvije mame, i tu se moram izviniti .

A da se osvrnem na još jedan mučki  potez pojedinih vijećnika hdz Tomislavgrad:

Na sjednici prijedlog vij. Ćikeše Čoline da se za godišnjicu smrti Gen. Slobodana Praljka koja je bila dan prije sjednice traži minuta šutnje za Gen.Praljka i sve poginule Hrvatske branitelje

Nakon stavljanja na glasanje ovaj prijedlog dobiva samo 10 ruku, i nakon mog traženja da se svako ime čuje pojedinačno prijedlog dobiva još 2 ruke odnosno 12 ruku ukupno i nije prošao, a trebalo je da prođe 13 ruku, samo bih naveo da je ispred hdz bilo 4 ruke za i 6 ruku suzdržanih njihova imena: luka krstanović hdz – suzdržan, pero ivić – hdz suzdržan, ante kutleša – hdz – suzdržan, ante bokanović – hdz – suzdržan, anita grgić – hdz – suzdržana i ivana dodig – hdz suzdržana, šta reći, nema minute šutnje, tko im naređuje da ovako glasuju što se to dešava zar i protiv poginulih hrvatskih branitelj  ili je ovo rezultat iz njihove stranačke glave.

Moj generale i moji poginuli Hrvatski branitelj vama vječna hvala i slava a ovima zna se hdz.

Da li bih i zbog ove objave trebao da se izvinem?  E neću.

Evo i još jedan dio čl. statuta hdz BIH: kako se u programu hdz BIH promiče Hrvatski nacionalni interes i identitet Hrvatskog naroda i vrijednosti domovinskog rata, a ono opet šutnja.

Jesu li nas možda  zadužili poginuli hrvatski branitelji i gen. Praljak, da im odajemo počast ako treba i svaki dan minutom šutnje?

Bože sačuvaj nas ovog zla a što nas još neće snaći od ovih prodanih, izdajničkih duša gaženje po kršćanskim tradicijama, rušenje braka kakvog poznajemo, udar na obitelj, na heroje domovinskog rata a i poginule branitelje.

Što je slijedeće ­…

Ivica Kelava, vijećnik OV Tomislavgrad u ime HSP-Pravaši

Sponzorirani članak