U  organizaciji Taekwondo Saveza BiH protekle nedjelje (26. siječnja), u sarajevskom hotelu Hills, održano je polaganje za crne pojaseve. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele BiH koji su polagali za zvanja od 1. POOM-a do 4. DAN-a.

Hrvoje Jurič, trener Taekwondo kluba Šujica položio je čak za 4. DAN crnog pojasa.

Velike čestitke za trenera i ponos što ih trenira izrazili su u njegovome klubu, posebno zbog činjenice što je ovo najviše zvanje u taekwondou u tomislavgradskoj općini. Naveli su i da njihova članica Milana Krajina, nažalost, nije uspjela položiti za 1. DAN te su joj u Taekwondo klubu Šujica poželjeli više sreće idućega puta.

Ovim povodom nakratko smo porazgovarali s Juričem koji je u izjavi za Tomislavcity kazao da mu novo zvanje puno znači.

– Može se reći da je ovo u taekwondou pravo majstorsko zvanje. Za njega sam se osobito intenzivno pripremao zadnjih mjesec dana. Bilo je tu zahtjevnijih udaraca, razbijanja dasaka… U BiH nema nas puno s ovim zvanjem, možda tek desetak i dvojica s 5. DAN-om, kazuje Jurič, dodavši da će nastaviti i dalje trenirati, a nada se da će za 5. DAN biti u formi i pristupiti polaganju i tog zvanja, a koje se može polagati tek za pet godina.

Podsjećamo, Jurič je ne samo uspješni trener TKD Šujice već i poljoprivrednik. Vlasnik je Farme  Eminovo Selo, o čemu smo već prije pisali. U ovomu poslu, koji vodi s obitelji, Jurič je u posljednje vrijeme i napredovao, tako da danas ima 30-ak muznih krava, u odnosu na 2017. kada je taj broj bio upola manji.

Zora Stanić/Tomislavcity