Koalicija Hrvatsko zajedništvo ovim priopćenjem želi ukazati na licemjerno ponašanje stožerne stranke u Hrvata koja sebeljubljivo samo sebe i sebe stavlja u prvi plan, predstavljajući se kao jedina koja se zalaže za interese hrvatskoga naroda, dok sve koji nisu pod njezinim skutima ignorira ili naziva kradljivcima, plagijatorima…

U priopćenju ove koalicije drže kako je sebeljublje glavna odlika HDZ-a BiH, a što pokazuje i primjer ponašanjima prema onima koji nisu dio jednoumlja. Naime, jučer, 5.rujna 2018.godine u Livnu je na prigodnoj svečanosti otvoren Konzulat Republike Hrvatske uz nazočnost visokih gostiju iz Republike Hrvatske. Koalicija Hrvatsko zajedništvo pozdravlja ovaj čin i ocjenjuje kako je to od velikoga značenja za Hrvate Hercegbosanske županije, ali i oštro osuđuje čin vladajućih koji su još jednom pokazali kako su dovoljni sami sebi, te da i rezanje vrpca koriste u političke i predizborne svrhe, ali ne poštuju institucije koje nisu pod njihovom vladavinom.

To su još jednom pokazali tijekom jučerašnjega svečanoga programa upriličenoga u povodu navedenoga događaja, pozdravili gradonačelnike Tomislavgrada i Livna koji su iz stožerne stranke, ali se (ne)namjerno nisu sjetili pozdraviti gradonačelnika Kupresa koji je nazočio svečanosti. Po ustaljenom protokolu i retorici, ako nisi s nama protiv nas si – što je prokušani komunistički recept. Zanemarili su gradonačelnika Kupresa jer on nije iz njihove stranke i samim time su zanemarili sve Hrvate Kupresa koji su na općinskim izborima legalno i legitimno 2016.godine svoj glas dali Milanu Raštegorcu-Komi iz HDZ 1990.

Jedini krimen gradonačelnika Kupresa, gospodina Raštegorca, jeste što svoj grad vodi u pravome smjeru, a Koalicija Hrvatsko zajedništvo spremna je odlučno preuzeti odgovornost i skrb o Hrvatima u Hercegbosanskoj županiji, kao i o državi, te mnogo bolje štititi interese svoga naroda i zaustaviti njegovo iseljavanje te povesti bh.narode i građane u bolja vremena, oživljavanje gospodarstva, konkretnim mjerama borbe protiv korupcije i kriminala, kao i boljom i odgovornijom socijalnom politikom. Mi ne obećavamo, već smo spremni ispuniti svoja obećanja!

Informativno-promidžbeni ured – Koalicija hrvatsko zajedništvo