Hrvatska rukometna reprezentacija prošla je u drugi krug Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Kao drugoplasirana reprezentacija skupine C Hrvatska je prošla u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva.

Kauboji su u Szegedu završili iza Francuske koja je pobijedila Srbiju i sada zajedno sele u Budimpeštu gdje će u sklopu novoformirane skupine I odigrati još četiri utakmice.

Poznata dva nova protivnika Hrvatske

Format natjecanja je takav da će u skupini I biti po dvije najbolje reprezentacije iz skupina A, B i C (uz prijenos bodova osvojenih u međusobnoj utakmici s onom reprezentacijom koja također prolazi dalje), pri čemu je poznato četiri od njih šest koliko će ih se ukupno natjecati u MVM Domeu u Budimpešti.

Iz skupine A prošle su prvoplasirana Danska i drugoplasirana Crna Gora, koja je u izravnom obračunu za drugo mjesto nokautirala Sloveniju. Danci, kao i Francuzi koji su pobjednici skupine C, prenose dva boda u drugi krug i baš zbog tih bodova je Francuska žarko željela pobjedu protiv Srbije iako su se mogle čuti sulude i nelogične tvrdnje o mogućem puštanju Srbima od strane Francuza.

Što se skupine B tiče, tu se posljednje kolo igra u utorak, a zasad najbolje stoji Island koji je upisao obje pobjede. Domaćin Mađarska se nakon šoka na otvaranju Eura i poraza od Nizozemske uspjela oporaviti i u posljednjim sekundama utakmice drugog kola svladati Portugal (u posljednjem kolu sastat će se Mađarska i Island te Nizozemska i Portugal).

S Crnogorcima u četvrtak, s Dancima u subotu

Premda još uvijek nije kompletiran popis sudionika drugog kruga, Hrvatska već zna na koga će ići. Raspored je takav da izabranike Hrvoja Horvata prvo čeka, u četvrtak 20. siječnja, ogled s drugoplasiranom reprezentacijom skupine A (Crna Gora).

C2 (Hrvatska) u subotu 22. siječnja igra protiv A1, a to je aktualni svjetski prvak Danska.

Uslijedit će potom u ponedjeljak 24. siječnja sraz protiv pobjednika skupine B, a dva dana kasnije (srijeda 26. siječnja) i utakmica protivonog tko bude drugoplasirani u skupini B.

Iz ove skupine drugog kruga dvije najbolje plasirat će se u polufinale Europskog prvenstva, dok će trećeplasirani igrati za peto mjesto. Sve to odvijat će se od 28. do 30. siječnja u Budimpešti. Nadamo se, s Hrvatskom u nekoj od uloga.

Gol.hr

Foto: Pixsell