Hrvatski boksač Luka Plantić, član boksačkog kluba Salona, poražen je danas u susretu osmine finala poluteške kategorije Olimpijskih igara u Tokiju od Meksikanca Rogelija Romera Torresa s 1:4.

U svom prvom nastupu na olimpijskom turniru Plantić je jedva pobijedio Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija, ali danas je pokazao puno više u žestokoj i neizvjesnoj borbi. Bio je to meč kakav se rijetko viđa, uz neprestane razmjene udaraca, a završio je odlukom sudaca, koji su Meksikancu donijeli pobjedu.

Plantić je krenuo čvrsto i nekoliko puta ozbiljno uzdrmao meksičkog boksača te je prvu rundu dobio jednoglasnom odlukom sudaca.

U drugoj rundi bolji je bio Meksikanac, a u posljednje tri minute ušli su s izjednačenim rezultatom. Plantić je dao sve od sebe, ali nije pobijedio.

Savez: Našem junaku presudili su režiseri oko ringa

Nakon meča Hrvatski boksački savez optužio je olimpijski boksački lobi za krađu i korupciju.

“Luka je pokraden i sudačkom odlukom izbačen iz olimpijskog turnira! Boksao je sjajno, kretao se, napadao, ulazio u višeg Meksikanca Romera, uzdrmao ga nekoliko puta, a sudac u ringu nije htio brojati Meksikancu, nego je prekidao Lukine napade, kojima je mogao već u prvoj rundi dovršiti Romera. Davali su Meksikancu šansu za oporavak”, stoji u službenoj izjavi hrvatskog saveza, koji je Luki poručio da ostane ponosan jer je u Tokiju dao svoj maksimum.

“Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije, koja mu nanosi nesagledivu štetu. Luku su varali i u prvom kolu, kada je pobijedio Jordanca Al Hindawija podijeljenom odlukom 3:2, premda je bio uvjerljivo bolji, pa makar i ne u svom najboljem izdanju kakvo je prikazao protiv Meksikanca”, nižu teške optužbe čelni ljudi hrvatskog boksa te dodaju:

“Ponosni smo na Luku i trenera Tomislava Bašića. Šteta da su našem olimpijskom junaku presudili režiseri oko ringa, a ne suparnik među konopcima.”

Vrisak.info