Bliži se blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa. Mnogi će za ovaj blagdan hodočastiti u marijanska svetišta kako bi Majci Božjoj prikazali svoje molitve i potrebe, radosti i tuge, jer Gospa razumije i uslišava svoju djecu.

Ispuniti svoj zavjet Majci Božjoj odlučio se ovih dana i Marko Hećimović iz Ivčević Kose kraj Perušića. Na put dug oko 350 km od rodoga mjesta do Međugorja u Hercegovini uputio se u nedjelju 30. kolovoza.  Sreli smo ga na putu kroz tomislavgradsku općinu.

„Prevalio sam dobar dio puta, do sada je sve bilo u redu. Usput je bilo i kiše, ali već četvrti dan je lijepo. Kad sam krenuo, mama je bila malo zabrinuta, budući da idem sam, ali, naravno da sam dobio njezinu podršku. Čujemo se svaki dan kako bi se uvjerila da je sve u redu. Zovu me i ostali članovi obitelji i moji prijatelji. Svi prate moje putovanje, a mnogi su se preporučili i u molitve. Tako da mi vrijeme u molitvi i razgledavanju krajeva kroz koje prolazim prođe dosta brzo. Nije bilo problema ni kad je u pitanju prenoćište, uvijek se nađe netko tko će vam otvoriti vrata i primiti vas, pa do sada uz Božju pomoć, sve ide po planu“, priča nam Marko.

Na naš upit boji li se korone, ovaj vedri mladić odgovara: „Ničeg se ne bojim, kad su uz mene Bog i Majka Božja. Sve sam predao u njihove ruke i zato nema straha…“

Uz osmijeh i pozdrave svima koji ga prate, a posebno mami Nadi, stricu, sestrama i braći, Marko nastavi svoj put prema Međugorju do kojega mu valja propješačiti još osamdesetak kilometara.

Poželjesmo mu sretan put, uz želje da mu Majka Božja ispuni molitve i bude mu pratiteljica na ovom hodočašću i na njegovu životnom putu.

Marija Letica/TC