U kvalifikacijama za popunjavanje Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igrat će FK Borac Jelah i OFK Gradina Srebrenik, HNK Tomislav i predstavnik skupine Zapad.

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine imat će iduće sezone dva nova kluba. Posušje ide u Premijer ligu, a Slaven iz Živinica ispada. Ta dva mjesta popunit će dvije ekipe koje prođu iz kvalifikacija u kojem se sastaju drugoligaši.

Budući da se u Prvoj ligi mogu naći samo oni koji ispunjavaju uvjete (posjedovanje minimalno tri dobne kategorije s tim da kadeti i juniori obvezno igraju u jednoj od četiri skupine Omladinske lige FBiH) to znači da u kvalifikacijama nisu nužno najbolje ekipe.

Tako će u kvalifikacije iz Druge lige, skupina Jug, HNK Tomislav, premda je ekipa iz Tomislavgrada tek četvrta, iza Ljubuškog, Klisa i Neuma.

Tomislav će u kvalifikacijama s ekipom koja dođe iz dvije skupine Zapad, a čije ime još nije poznato. Drugi par kvalifikacija čine Gradina iz Srebrenika i Borac Jelah. Utakmice se igraju 9. lipnja, a uzvrati 12. lipnja, prenosi Bljesak.info.