Novim brojanjem glasova na 93 biračka mjesta u 20 općina i gradova u BiH sa izbora održanih 7. listopada, došlo je do promjena utvrđenih rezultata izbora na 15 biračkih mjesta. Tako bi prema tim promjenama Mirko Jelić trebao ući u Skupštinu ŽZH umjesto Antonije Banožić.

Do promjene je došlo u vezi s mandatima unutar određenih političkih stranaka ili redoslijeda kandidata na listama, doznaje Dnevni Avaz.

Hrvatska Republikanska stranka, koja je osvojila dva mandata u Skupštini ŽZH, nakon ponovljenog brojanja glasova s njezine liste Antonija Božić je izgubila mandat, a osvojio ga je Mirko Jelić.

Za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke, sukladno žalbi HRS-a, u glavnom centru za brojanje Središnjeg izbornoga povjerenstva u Sarajevu, ponovno su se brojala tri biračka mjesta, ali samo po kandidatima HRS-a za Skupštinu ŽZH.

U Hercegbosanskoj županiji, nakon ponovljenog brojanja, s liste NSRzB mandat je izgubio Milan Balaban, a dobio ga je Josip Tomić.

Također, prema saznanjima Avaza, kandidat SDP-a Zoran Mikulić izgubio izravni mandat za Parlament FBiH, a nakon ponovljenog brojanja taj mandat je dobio Mile Atlagić. Također, Lana Prlić iz iste stranke izgubila je kompenzacijski mandat, ali je nakon ponovnog brojanja glasova utvrđeno da ih ima dovoljan broj za izravan ulazak u Parlament FBiH.

U Bosansko-podrinjskoj županiji Goražde s liste SDA mandat je nakon ponovnog brojanja glasova izgubio Adis Agović, a dobila ga je Alma Delizaimović.

Inače, ponovno brojanje glasova, ali samo unutar stranačkih lista još nije završeno. U tijeku je i rješavanje žalbi koje su političke stranke ili promatrači te građani uputili na odluke o odbijanju njihovih zahtjeva u Središnjem izbornom povjerenstvu.

Apelacijskom odjelu Suda BiH SIP je, zajedno sa svojim izjašnjenjem, uputio 13 žalbi stranaka koje su tražile da se izbori na određenim biračkim mjestima, odnosno u izbornim jedinicama ponište, te da se organizira novo brojanje.

Podsjećamo,SIP nije uvažio nijedan zahtjev za ponovno kompletno brojanje glasova s određenog biračkog mjesta.

Dnevni avaz/www.jabuka.tv