Nemalo smo bili iznenađeni kad je na portalima osvanula vijest da državljani Republike Srbije mogu nesmetano putovati u Republiku Hrvatsku pod istim uvjetima kao i prije pandemije, a Hrvati, državljani Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine, kao i drugi građani BiH za svoja putovanja imaju ipak neka ograničenja.

Prije nekoliko dana u posjetu Livnu stigao je ministar u hrvatskoj vladi, gospodin Tomislav Ćorić, što Hrvati BiH pozdravljaju kao i svaki posjet dužnosnika iz RH svojim sunarodnjacima u BiH. Međutim, začuđuje što je ovaj posjet bio očito samo stranački, točnije posjet HDZ RH domaćem HDZ BiH, i to u vrijeme vrlo aktivne inicijative za višestruko povećanje naknade za hidroakumulaciju Buško Blato Tomislavgradu i Livnu, koju su u zastupničkom domu parlamenta F BiH pokrenuli zastupnici Hrvatskog Nacionalnog Pomaka i HDZ 1990.

Budući da je ta inicijativa pred realizacijom vidimo da su se i gospodin Čović i gospođa Krišto najednom sjetili ove inicijative, koja će, nadamo se, uskoro dovesti do znatnog povećanja naknade za hidroakumulaciju Buško Blato, i žele je prepisati sebi na način da su u priču uvukli i ministra u Vladi RH Tomislava Ćorića. I to možemo pozdraviti ali, cijenjena gospođo Krišto i gospodine Čoviću, ovo ste mogli uraditi i prije deset godina ali niste! Sada kad su to uradili neki drugi zastupnici, koji nisu iz vaše stranke, želite sebi prepisati tuđe zasluge i pokazati svoju brigu za Livno i Tomislavgrad koja nikad nije postojala. Budući da ste svjesni da ovaj jeftini spin nije prošao kod žitelja Livna i Tomislavgrada doveli ste i ministra Ćorića u neugodnu situaciju.

I na kraju da se vratimo na sami naslov teksta , ako ste svjesni da ova vaša podvala nije uspjela očito ste s ministrom Ćorićom razgovarali tko može a tko ne slobodno ulaziti u Republiku Hrvatsku, stoga ostaje samo jedno pitanje: Kažnjavate li vi to neposlušne Hrvate iz BiH?

Što ste to dogovarali u Livnu, gospodo?

HDZ 1990 Tomislavgrad

 

 

HDZ 1990 TOMISLAVGRAD