Foto: Ilustracija

”Prvo novorođenče u livanjskoj bolnici rođeno je 3. siječnja 2020. godine u 23.10 sati. Riječ je o dječaku. Do današnjeg dana, 7. siječnja u ovoj bolnici rođeno je četvero djece i sve porodilje dolaze iz Livna”, rečeno je za Bljesak.info iz odjela za ženske bolesti i porode Županijske bolnice dr. Mihovil Sučić u Livnu.

Naime, pojedini mediji objavili su vijest kako se još uvijek čeka prvo ovogodišnje novorođenče u Hercegbosanskoj županiji. Iz odjela za ženske bolesti i porode ove bolnice pak ističu kako u ovome nema ništa spektakularno, radi se samo o neprovjerenim informacija pojedinih medija.

”U livanjskom porodilištu već nekoliko zadnji godina isti je intenzitet poroda. Nema ništa spektakularno u ovome. Pojedini mediji jednostavno izmišljaju. I prošle godina prvo novorođenče je rođeno 3. siječnja”, kazali su.

Ističu kako je u usporedbi s devedesetim godinama, kada je bilo više od tisuću poroda, broj poroda drastično smanjen, ali zadnjih godina se ne mijenja značajno.

Naime, u  2019. godini u livanjskoj bolnici obavljena su 323 poroda, u 2018. godini obavljeno ih je 334, dok je u 2017. godini obavljeno 329 poroda.

Pročitajte više na: bljesak.info