U organizaciji duvanjskih ribolovaca i Ilije Smiljanića protekle nedjelje je na Farmi Smiljanić, na Ravanjskom polju, održan „1. Ribički kup u lovljenju potočne pastrve Vođenica 2021,“ na istoimenome jezeru.

Od ukupno 25 prijavljenih natjecatelja pristiglih iz Tomislavgrada, Rame, Livna i Gruda, natjecanju su pristupila njih 22.

Kup je otvorio načelnik općine Kupres, gospodin Zdravko Mioč.

Svojom nazočnošću kup su podržali i predstavnici udruge „Eko Stržanj Šujica“ kao i ŠRU „Pastrva“ Kupres, te mnogobrojni posjetitelji.

Glavni sudac, a ujedno i voditelj programa bio je naš Zloćo.

 

Prvo mjesto osvojio je Renato Čepo iz Gruda, drugo mjesto pripalo je našem Duvnjaku Iliji Juriču – Ruti, a treće mjesto Mariu Bunozi, također iz Gruda. Simbolično četvrto mjesto s najviše „otkačenih riba“ pripalo je Ivanu Bakoviću – Perki.

Svim sudionicima uručene su zahvalnice, a pobjednicima prigodne nagrade koje je uručio potpredsjednik Općinskog vijeća Kupres, gospodin Zoran Lovrić.

Nakon završenog natjecanja nastavilo se s druženjem uz prigodan ručak u konobi Smiljanić.

Organizator zahvaljuje svim natjecateljima i gostima te podupirateljima “Jopi sportu“ i “Eko stridonu” s nadom da će ovaj ribički kup prerasti u tradicionalni.

Više fotografija u galeriji.

Tomislavcity