Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman izjavio je da će Vlada RH  nastaviti s potporom ovome području te je pozvao gospodarstvenike da zajednički razvijaju perspektivu opstanka tamošnjih Hrvata.

“Ovaj kraj ima perspektivu i u tome će uvijek imati potporu ove vlade Republike Hrvatske”, rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima u mjestu Zidinama na obali Buškoga jezera. Pri tome je pojasnio kako je i emotivno povezan s ovim područjem budući da je u pitanju njegov rodni kraj. Dodao je da to područje ima potencijale koje treba iskoristiti.

“Potencijal leži u prekograničnoj suradnji i međuresornim projektima, na čemu ova vlada intenzivno radi”, dodao je Grlić – Radman, javlja Hina.

Hrvatski šef diplomacije pozvao je gospodarstvenike da ulažu u ovaj kraj, uključujući i one koji su ga prethodnih desetljeća napustili u potrazi za boljim životom.

“Ovaj kraj ima turističku perspektivu i pozivam gospodarstvenike iz ovog kraja da se uključe u jačanje gospodarstva i poticanje poduzetništva kako bi mladi ljudi ostali ovdje i uključili se u projekte na dobrobit ovog kraja”, istaknuo je.

To bi po njemu pridonijelo ostvarenju svjetlije budućnosti.