Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko R. Hrvatske do Neuma, obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 28.6.2020.godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko R. Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković).

Odlukom Stožera civilne zaštite R. Hrvatske, od 25.6.2020. godine, propisano je da državljani BiH koji odlaze u R. Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u R. Hrvatsku.
Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u R. Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, R.Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale, priopćila je Granična policija BiH.