Ejub Kučuk, poduzetnik i marketinški ekspert, pokretač Inicijative Glas malih biznisa koja je okupila oko 37.000 članova iz cijele BiH bio je gost Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića na Face TV.

Mali biznisi žive od danas do sutra. Ne mogu dobiti velike kredite, čak je upitno mogu li ih uopće dobiti.

Smailbegović i Novalić šetali Vilsonovim, a onda dva sata poslije, poslodavci poslali zahtjev u kojem je navedeno šta treba uraditi, a nakon toga otpuste ljude. Vlast u BiH neće raditi ništa, od početka su to rekli.

Sada imamo armiju ljudi koji su svojim rukama izgradili biznise. Otkako je zabranjen rad, prestali su prihodi, a ušteđevine nemaju. Ovo neće trajati 15 dana, već minimalno tri mjeseca, rekao je Kučuk.

Dodao je da kad se “otvore trgovine, neće biti turista, ništa neće biti isto“.

Krajina ovisi o ljudima koji dolaze tjedno, mjesečno i nekoliko puta godišnje. Vlastima trebaju četiri milijarde za godinu da ovo prebrode. Treba očuvati etno ssustav. Vlada nas laže i vara, ostaje porez na dohodak, poručio je Kučuk te dodao:

Ako isplatite minimalnu plaću, ne možete dobiti potvrdu da biste dobili subvenciju. Federacija BiH treba osloboditi novac. 100 milijuna leži u općinama za izgradnju skloništa, rekao je ovaj poduzetnik.

face.tv