Golem je posao za nama, a još nije ni sve sasvim gotovo. Sada, kada je sve u završnoj fazi, uviđam neke sitne mane ovog projekta i nastojim ih u posljednji trenutak ispraviti.

Ali to je uvijek tako: nema filma koji sam radio a da se ne bih budio usred noći i pitao se zašto sam to napravio ovako, a ne onako… Tako je i s ‘Generalom’. Još tu ima posla, ali može se reći: još samo malo pa gotovo – kaže redatelj Antun Vrdoljak, čiji je film “General” nakon dugog iščekivanja napokon prijavljen na ovogodišnji Filmski festival u Puli. Istoimena serija, koja u osam pedesetominutnih nastavaka prati životni i ratni put heroja Domovinskog rata generala Ante Gotovine, na HRT-u će, prema planu, biti emitirana ove jeseni, potvrđuju nam ljudi s naše javne radiotelevizije, kao i sam redatelj, piše Jutarnji lst.

Filmska ekipa trenutačno se bavi završnom obradom tona, slike, VFX-a… Dotjeruju se posljednji detalji. Veliki projekt koji je 87-godišnji redatelj godinama spremao, a koji kroz lik legendarnog generala priča storiju o Domovinskom ratu, uskoro će ugledati svjetlo dana. Podsjetimo, scenarij je napisao sam redatelj filma i serije Antun Vrdoljak, prema knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, kao i vlastitim uspomenama iz djetinjstva.