Tomislavgradska Škola mjuzikla i glume, koja djeluje pri Kulturno-informativnome centru, predstavila se večeras na najstarijem Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Pod budnim okom voditeljice škole prof. Zrinke Lukač i nakon dugotrajnoga marljivoga rada, vježbanja te nekoliko izvedbi kod kuće i u susjednim gradovima BiH, 37-ero djece ove naše Škole spremno je na ljetnoj šibenskoj pozornici izvelo mjuzikl Kralj lavova. Bila je to njihova šibenska premijera, a u povijesti će ostati zapisano da su tomislavgradska djeca upravo ovim djelom po prvi put nastupila na tradicionalnome festivalu koji se održava po 59. put.

 

Jesu li dobili pljesak i oduševili publiku? Naravno, ni vi nesumnjate, zapravo u ljetnoj noći, u više navrata prolamao se pljesak publike upućen našim malim glumcima.

I struka je rekla svoje. Pohvala za izvedbu i za rad s toliko djece Zrnki i Školi stigla je od ugledne hrvatske redateljice Nine Kleflin koja je i uvrstila tomislavgradskoga Kralj lavova u program ovogodišnjega festivala.

 

Od prof. Zrinke doznajemo da je vrsni hrvatski glazbenik Matija Dedić iznimnu pohvalu  uputio najprije pjevačima u mjuziklu.

– A kad takve ocjene i komplimente dobiješ od ljudi koji su profesionalci i vrhunski umjetnici, onda mogu biti zadovoljna svojim radom i trudom sve djece koja sudjeluju u radu naše Škole, kazala nam je po završetku mjuzikla prof. Zrinka Lukač.

Ovu izvedbu naših glumaca i pjevača na šibenskoj pozornici pogledalo je 800 duša. Njih 700 tijekom dana kupilo je ulaznicu, a ostalih 100 naknadno i to za sjedenje na podu. I to dovoljno kazuje o zanimanju publike za spomenutu izvedbu naše djece.

Spomenimo da nije izostala ni pratnja predstavnika KIC-a kao ni pojedinih roditelja koji su se za ovu prigodu uputili u Šibenik. Svojom nazočnošću potporu im je dao i predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović.  Vjerujemo da je takva podrška djeci itekako značila.

Spomenimo da su djeca jučer i danas imala dovoljno slobodnoga vremena pa su ga znala iskoristiti za odmor, igru i opuštanje. A kako bi drugačije moglo biti u ljetnome gradu koji je ovih dana zasigurno i jedan od najsretnijih dječjih gradova? Zaslužili su!

Festival traje do 29. lipnja pa ako se slučajno ili namjerno nađete u Šibeniku, neće ostati uskraćeni za dobar dječji program. Naime, u službenom programu Festivala očekuje se 28 predstava s ukupno 52 izvedbe, tu su i koncerti, radionice… Naravno, svi ste dobrodošli!

Čestitamo!

Z.S/Tomislavcity