dav

Djelatnici gradskoga komunalnog poduzeća u Tomislavgradu od jutros čiste kanala Seget. Spomenutome poslu pristupili su strojevima i kako vidimo, za sada rade vrlo učinkovito. Manji bager kupi visoku i nisku travu, korov i sve ono što je proteklih mjeseci bujalo i obraslo oko kanala, a potom ju ukrcava na kamion koji će ju potom odložiti na staru tržnicu odakle će biti premještena na deponiju u Paklinama.

Valja primijetiti da je izgradnjom kanalizacijskoga sustava u Tomislavgradu kanal Seget puno čistiji i bez neugodnih mirisa.

Zbog uskoga puta uz kanal ovaj posao je vrlo zahtjevno obavljati pa se vjerojatno svugdje strojem neće moći pristupiti, ali će, prema riječima voditelja komunalne službe Stojana Tokića, ostalo odraditi ručno. Dodaje nam da će se kanal očistiti od Blažuja do gradske obilaznice, a sav posao bi, prema očekivanjima, trebao biti završen do kraja idućega tjedna.

dav

Nismo sigurni jesu li za ovu namjenu osigurana sredstava u općinskome proračunu i u kojem iznosu, pa na naš upiti hoće li to općina platiti ovom poduzeću, Tokić odgovara:

– Ako i ne plati, platit će nam Bog!

Krajnje je vrijeme da se povede znatnija briga o ovom često prometnome dijelu grada za pješake, ali i zanemarenome dijelu grada. Nadamo se da će komunalci u suradnji s lokalnim vlastima ubuduće omogućiti da imamo čistiji kanal Seget.

Tomislavcity

dav