U povodu obilježavanja 29. obljetnice stradanja branitelja i civila Vukovara i Škabrnje, večeras je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu upriličeno paljenje svijeća uz prigodnu molitvu koju je izrekao duvanjski župnik fra Slaven Brekalo. Unatoč hladnoći i vjetru, zajedničkoj molitvi i odavanju počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje te svih žrtava u Domovinskom ratu i ove godine odazvao se znatan broj naših sumještana, kako djece tako i odraslih.

Organizatori odavanja počasti vukovarskim i škabrnjskim žrtvama, palima za slobodu hrvatskoga naroda, bili su: Općina Tomislavgrad, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad.

I u mom selu Vukovar svijetli

I naši Prisojani, molitvom i paljenjem svijeća pridružili su se sjećanju na stradale u  Domovinskome ratu, a danas posebno na poginule i nestale u Gradu Heroju i u Škabrnji.

Župljani, okupljeni oko don Ivana Bebeka, i ove godine svijeće su upalili na prisojačkom mostu. Čine to već deset godina zaredom.

 

 

 

Prigodna fotografija i zapis u povodu obilježavanja 29. obljetnice stradanja branitelja i civila Vukovara i Škabrnje stigla nam je i iz naše Grabovice.