Nakon osvojene internacionalne nagrade „Superior Taste Award“ za superioran i premium okus za svoje gurmansko bučino ulje iznimne kvalitete firma Flove iz Tomislavgrada plasirala je ovaj proizvod u sve veće maloprodajne lance u Bosni i Hercegovini. Tako se Flove bučino ulje sada nalazi na policama Mercatora, Konzuma, Binga, DM-a, CM-a i drugih maloprodajnih lanaca. U Tomislavgradu se ovo ulje može kupiti u Prodex prodajnom centru.

Ova prestižna nagrada International Taste Institute iz Brisela dodjeljuje se najboljim proizvodima u kategoriji hrane i pića a ocjene proizvoda dodjeljuje oko 200 najpoznatijih europskih kuhara i somelijera. Na testiranje je bilo prijavljeno 1510 proizvoda.

Pored bučinog ulja firma Flove je u skladu sa svim nutricionističkim trendovima i trendovima zdrave hrane ove godine na tržište plasirala i 3 bezglutenska visokoproteinska brašna.

Flove bademovo brašno

Flove bademovo brašno je zdraviji izbor u Vašoj prehrani. Sadrži visok udio proteina, preko 35% i oko 29 % vlakana. Ovo BEZGLUTENSKO i VEGANSKO brašno bogato je vitaminima E i B2, kao i željezom, magnezijem i kalcijem. Nedostatak vitamina E povećava rizik od Alzheimerove bolesti. S obzirom da je bademovo brašno bogato zdravim masnoćama i vlaknima, dobar je regulator šećera u krvi. Koristi se u keto i u dijetama sa manje ugljikohidrata. Ovo brašno možete koristiti za pripremu kolača, smoothia, kruha i peciva.

Flove brašno od slanutka ili leblebije

Ovo bezglutensko brašno ne sadrži kolesterol, sadrži 22% proteina i oko 11% vlakana. Bogato je željezom, magnezijumom, fosforom, i vitaminom B6.

Dobar je izbor za osobe koje boluju od gastritisa, ulceroznih promjena i sindroma želučanog refluksa.

Služi kao zgušnjivač za juhe i umake, a u veganskoj kuhinji ova vrsta brašna se često koristi kao zamjena za jaja u pripremi kolača, torti i pekarskih proizvoda. Sadrži folnu kiselinu a 100 grama ovog brašna zadovoljava dnevne potrebe za folnom kiselinom. Flove brašno slanutka možete koristiti za pravljenje umaka za salate i sendviče sa piletinom i tunom. Brašno od slanutka koristi se i kao zamjena za jaja a u kombinaciji sa ribanim sirom od njega možete raditi i omlet. U kombinaciji sa drugim integralnim brašnima koristi se za pripremu kruha i peciva.

 Flove bučino brašno

Brašno dobiveno mljevenjem prženih sjemenki buče (tikve ili bundeve). Visoki udio proteina od 50-56% daje ovom proizvodu visokokvalitetne nutritivne vrijednosti. Sadrži cink, mangan, beta karoten i vlakna (9-10%).

Koristi se za pravljenje tijesta za kruh i pecivo, tjestenine, kolače, smoothie.

Više o Flove proizvodima na www.flove.eu.

 

 

Sponzorirani članak