Već se danima, kao uostalom i prije svake utakmice hrvatske nogometne reprezentacije nagađa u kojem će sastavu istrčati Vatreni. Liga nacija specifično je natjecanje, jer članovi Lige A, tzv. elitne skupine europskog nogometa iz kola u kolo igraju međusobno.

Dalić bi možda i više rotirao, možda bi priliku dobili i neki mlađi, neki koji se nameću, ali kada se igra protiv Francuske kao večeras (20.45), u vatru moraju najjači i/ili najspremniji. Sve u svemu, treća utakmica za Vatrene u sedam dana nosi veliki broj promjena.

Bruno Petković ulazi na mjesto centarfora, Perišić se seli desno, a veliku šansu, najveću u životu, dobiva Domagoj Bradarić. On će još jednom djelovati po lijevom krilu. Jedino ako bi startao Kramarić, Bradarić bi ostao na klupi. No, Kramarić će vjerojatno ponovo biti džoker. Iz ofenzivnog dijela na odmor ide Brekalo, a Brozović ne igra zbog žutih kartona.

Obranu će činiti UremovićLovren te povratnici Vida Barišić. Vida ima još jednu priliku i mora potvrditi da je i dalje kadar nositi ambicije reprezentacije jer ĆaletaCar mu puše za vrat, a uskoro bi mogli još neki. Dok se Barišić oporavio od ozljede, a Melnjak je odigrao dvije utakmice.

– Bradarić poznaje francuske igrače i neće biti pogreška ako zaigra, a Petković nam treba. Na puno je boljem nivou nego prije, njegov način igre jako nam odgovara – konstatirao je Dalić, renosi Jutarnji.hr.

Foto: Cropix