I Tomislavgrad svoje “pingvine” ima, a pridružili su im se pingvini iz Švicarske i Norveške!

Ovogodišnji pobjednik Duvanjskog pingvina je Duvnjak Emil Drmić (AK Puls Tomislavgrad). Drugo mjesto izborio je Ivan Leženić iz Mostara, (Treil sekcija HPD Prenj 1933), a  nakon njih zajedno u cilj su ušli Prosojanin Mate Ćurić (AK Puls Tomislavgrad) i  Pirovčanin Andrija Savić (Okit/Fortuna).

Danas je u Tomislavgradu trčana utrka Duvanjski pingvin 2018. Privukla je 47 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švicarske i Norveške. Najmlađa sudionica utrke bila je sedmogodišnja Vodičanka Maša Klarić kao i njezina vršnjakinja Diana Jones koja je pristigla iz Norveške! Diana je trčala u pratnji svoga oca.

Sunčani dan u duvanjskome kraju privukao je je i posjetitelje utrke, rekli bismo – ljubitelje pingvina, ali i dobrih djela. Utrka je imala humanitarnu dimenziju, mnogi su uplatili startninu iako nisu trčali. Prihod je namijenjen potrebnima o kojima skrbi Udruga Kap ljubavi i njezin voditelj fra Jozo Radoš Đoka. Pozdravio je tu gestu i zahvalio svima, ujedno je poželio trkačima i trkačicama čvrste noge i srce junačko, što su pokazali na ekstremnoj stazi dugoj više od 11 km i visinskom razlikom od 400 metara. Zbog leda i snijega ruta je nešto izmijenjena u odnosu na prvi plan.

Za razliku od ostalih utrka koje organizira i u kojima sudjele tomislavgradski AK Puls, organizator “Pingvina”, ova utrka na kraju godine, mogli bismo reći je ne samo natjecateljskoga već i zabavnoga karaktera. Lijepo je vidjeti opuštenu i veselu atmosferu na startu, maskote pingvina i zaljubljenost trkača. Ovom utrkom u Tomislavgradu kao da zahvaljujemo za sve dobro u 2018. Ali joj se i malo nasmijemo za sve one ne toliko dobre dane i korake – jer evo – stigli smo skoro do cilja, iza nas je još jedna godina koju smo ispratili na nogama.

Kažimo da će sudionici utrke danas moći uživati i u prekrasnoj prirodi i prizorima zimskoga dana u Tomislavgradu, ali i ukusnoj domaćoj hrani. Naime, za sve pingvine i posjetitelje utrke organizatori su uz pomoć sponzora, tomislavgrdske općine i HBŽ-a pripremili kiseli kupus i sarmu koji će biti posluženi u Hotelu Tomislav.

Ukupne rezultate utrke možete pročitati ovdje.

Čestitamo i dobar tek!

Tomislavcity

Više fotografija u galeriji