U domaćinskoj atmosferi kafića Albatros sinoć je održan prvi pub kviz u Tomislavgradu. Pet ekipa s po pet igrača znanjem se nadmetalo u pet krugova. Znakovita imena ekipa popunili su sljedeći natjecatelji: „El Loco“: Vinko Krajina, Bože Djaković, Sabahudin Đugum, Ivan Miloš i Branimir Zrno; „Navij Nalij“: Ante Sliško, Ivan Radoš, Zvonimir Tokić, Andrias Bartulić i Mario Sliško; „Kongora“: Branko Ivić, Mijo Tokić, Ivan Dilber, Tomislav Majić i Radoslav Radoš; „Došli priko veze“: Filip Ćosić, Hrvoje Matić, Marko Baković, Ante Radoš i Kristijan Markić; „5Wise“: Jelena Ćubela, Ružica Letica, Ljubica Leto, Katarina Križić i Ivan Ćubela.

U ukupno 75 pitanja bili su zastupljeni sadržaji iz gotovo svih područja ljudskih dostignuća: povijesti, geografije, književnosti, likovne umjetnosti, fizike, filma, glazbe, sporta, kinologije…

Tijekom uzbudljiva cjelovečernjeg natjecanja i na kraju dinamične atmosfere utvrdili smo kako je najšire znanje pokazala ekipa „El Loco“. Nakon kvizaškog pripetavanja (zbog istog broja bodova u regularnom dijelu) i pobjede nad miljenicima publike – ekipe „Navij Nalij“, u finale se plasirala i ekipa „Kongora“.

Glavni koordinator kviza Tomislav Papac, vlasnik kafića Albatros Tiho Letica i večerašnja voditeljica Nikolina Tabak nisu krili zadovoljstvo što je pub kviz kao jedna vrsta lijepog druženja došao i u Tomislavgrad. Istog je mišljenja i Krešimir Tabak, koji se u ime Hrvatskih zvona, udruge pod čijim je okriljem kviz organiziran, obratio nazočnima ističući kako je večeras poljuljan duvanjski stereotip da se u kafićima može samo piti, čitati novine i ništa dobroga čuti te se zahvalio svim natjecateljskim ekipama koje su svojim sudjelovanjem pokazale da edukacija, natjecanje i hedonizam nisu međusobno isključive kategorije.

Dio sinoćnje atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

 

Tomislavcity/Hrvatska zvona

Foto: Tiho Letica