Hrvatski karatist Ivan Kvesić osvojio je u subotu zlatnu medalju na Europskim igrama u Minsku, a njegov brat Anđelo Kvesić srebro.

Svjetski prvak Ivan Kvesić u finalu kategorije do 84 kilograma odlukom sudaca pobijedio je Turčina Ugura Aktasa, nakon što je borba završila 0:0.

Ivan Kvesić je ostvario tri pobjede u isto toliko nastupa u svojoj skupini te se kao pobjednik skupine plasirao u polufinale. Redom je pobjeđivao Kosovara Alvina Karaqija s 5:0, Crnogorca Nikolu Malovića s 2:0 i Ukrajinca Valerija Čobotara s 3:0, a u polufinalu je svladao Talijana Michelea Martina sa 8:0.

Njegov brat Anđelo Kvesić je u kategoriji preko 84 kilograma osvojio srebro nakon što je u finalu izgubio od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana s 0:1.

Anđelo Kvesić je također osvojio prvo mjesto u svojoj skupini. On je svladao Srbina Slobodana Bitevića s 2:0, zatim je sudačkim preglasavanjem upisao i pobjedu protiv Bjelorusa Alekseja Vodčica iako je dvoboj okončan rezultatom 2:2, da bi u završnoj borbi održao 0:0 protiv Gruzijca Gogite Arkanije, a to je obojici boraca bilo dovoljno za plasman u polufinale. U polufinalu je Anđelo Kvesić svladao Nijemca Jonathana Hornea s 1:0, da bi u finalu izgubio od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana s 0:1.

sportklub.hr