U Innsbrucku, koji se nalazi u pokrajini Tirol u Austriji, u subotu je održan 12. susret iseljenih župljana župe Uzdol. Organizatori ovog susreta pod geslom „Da se ne zaboravi“ žele sačuvati uspomenu i sjećanje na nevine žrtve u Uzdolu iz devedesetih.

Na samom početku susreta sve nazočne pozdravio je župnik HKM u Innsbrucku Damjan Soldo, a u ime organizatora Jozo Barešić. Upriličen je bogat kulturno zabavni program gdje su nastupili zbor i folklorna skupina iz župe Uzdol predvođeni župnikom Ivanom Ivančevićem. On se obratio svojim raseljenim župljanima i njihovim gostima te pohvalio njihov rad. Svoje dvije pjesme predstavio je i Pero Rotim. A gosti su mogli kupiti i slike slikarice Ružice Galić.

Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Jozo Vučić i Allegro band. Osim u dobroj zabavi gosti su uživali u ukusnoj hrani i piću kao i brojnim domaćim kolačima. I ovaj susret Uzdoljana,kao ustalom i svi do sada, imao je i humanitarni karakter. Organizatori su ove godine odlučili jednim dijelom prihoda pomoći potrebite obitelji u župi Uzdol, a ostatak će uručiti časnoj sestri Vedrani Ljubić, misionarki u Ugandi koja tamo djeluje dugi niz godina.

Također, organizatori ovim putem zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli kako bi ova humanitarna večer bila uspješna. Od onih koji su pripremali i radili svih tih dana i tu večer do onih koji su svojim dolaskom i dragovoljnim prilogom podržali ovu njihovu hvale vrijednu akciju.

Mirjana Kukavica/Tomislavcity