Duvanjski nogometaš Stipe Jurić i donedavni igrač NK Široki Brijeg postigao je svoj prvi gol za poljskoga drugoligaša ŁKS Łódź s kojim je u lipnju ove godine potpisao trogodišnji ugovor.

U jučerašnjem prvom ligaškom okršaju između ŁKS -a i Skra Częstochowe Jurić je donio gol Poljacima koji je na koncu slavio rezultatom 3-2.

Jurića smo za Tomislavcity upitali kako se snašao u novom klubu i za dojmove sa spomenute utakmice.

– Od prvog dana sam vidio da je ovo veliki klub, po uvjetima za rad, po pristupu ljudi u klubu, trenera, uređenosti kluba… Još od prvog treninga suigrači su me prihvatili odlično, i mislim da iz dana u dan nas odnos napreduje, kako na terenu tako i izvan terena. Od samog dolaska tu živim svoj san jer imam sve potrebno što sam ikad sanjao, a posebno ovih dana i nakon prvog pogotka na debiju pred našim navijačima. Osjećaj je poseban, oduševljen sam podrškom i njihovim navijanjem kroz cijelu utakmicu. Cilj mi je u svakoj utakmici pomoći svojoj ekipi dobrim igrama i golovima, a ovaj jučer posebno neću zaboraviti jer je to bila velika navala adrenalina i uvijek savršenog osjećaja poslije postignutog pogotka, o čemu sam davno postao ovisan.

U idućoj utakmici Jurićev klub očekuje utakmica protiv Puszcza u gostima.

Podsjećamo, ovaj 22-godišnji napadač prve nogometne korake napravio je u HNK Tomislavu, a član Širokog Brijega bio je od svoje 15 godine. U seniorskoj ekipi Širokobriježana igrao je nekoliko sezona. Skupio je 87 nastupa i 19 postignutih golova.

Stipi želimo još puno golova u novome klubu i uspjeh u daljnjoj nogometnoj karijeri.

Zora Stanić/Tomislavcity

Foto: Łukasz Grochala/Cyfrasport