Nakon nastupa u omladinskom pogonu HNK Tomislav, gdje je igrao za početnike i pionire, mladi duvanjski nogometaš Josip Radoš iz Tomislavgrada (2001.) karijeru je nastavio u kadetskom, a potom i juniorskom sastavu mostarskoga Zrinjskog. Za Plemiće igra već treću sezonu (od 2016. godine) i možemo reći da njegovo vrijeme tek dolazi.

Za one koji možda nisu upratili posljednji juniorski derbi u gradu na Neretvi, spomenimo da je Radoš sjajnim zgoditkom u 21. minuti derbi susreta između prvoplasiranoga Zrinjskog i drugoplasiranog Željezničara (16. kolo Premijer Lige BiH) odlučio o pobjedniku.

Mlada mostarska momčad spremnije je ušla u derbi, pas igrom i napadačkom incijativom stvarala je prigode i čvrstom obranom nije dopustila sarajevskom rivalu da se približi i priprijeti vratima svoga čuvara mreže. U 21. minuti susreta došlo je do erupcije oduševljenja na tribini. Radoš, mladi Plemić, nakon ubačaja iz kuta, loptu je pospremio iza leđa vratara Kršića.

Na kraju ovoga kola Mostarci su s 37 bodova učvrstili poziciju na vrhu prvenstvene ljestvice i trenutno imaju 4 boda više od Željezničara.

Iako jedinim, ali odlučujućim zgoditkom u ovomu susretu, Josip Radoš je proglašen najboljim pojedincem derbi meča i kola.

Osamnaestogodišnjem Josipu, stoperu Zrinjskoga želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri.

 

Zora Stanić/Tomislavcity/Reportem365

Foto: sport.ba/reporterm365.com