Atletski klub Puls i ove godine organizira Duvanjsku desetku, utrku koja će posljednjega dana u srpnju (31. srpnja od 18 sati) doživjeti svoje sedmo izdanje.

Riječ je o cestovnoj utrci koja se trči tomislavgradskim ulicama.

Sve je počelo 2014. godine kada se skupina duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvoga događaja. Prva „Desetka“ okupila je pedesetak trkača. Svake se sljedeće godine broj sudionika povećavao pa je posljednja manifestacija (2019.) imala gotovo dvjesto natjecatelja.

Uz veliki broj rekreativaca, koji u Tomislavgrad dođu s ciljem dobre zabave i provjere vlastitih mogućnosti, posljednjih godina utrka privlači sve veći broj profesionalca, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz susjednih zemalja, piše portal trcanje.net.

Od organizatora doznajemo kako su i ove godine uz domaće zvijezde Dijanu Manđeralo i Vinka Slišku, sudjelovanje najavila zvučna imena poput olimpijke Lucije Kimani, Alme Hrnjić i Tanje Samardžić u ženskoj te Ivana Dračara, Ante Živkovića i Uroša Gutića u muškoj kategoriji.

– Ove godine očekujemo dobru i masovnu utrku, pravi trkački spektakl. Tome u prilog idu i sve druge okolnosti, kao što su prijave lokalnih trkačkih zvijezda, a pandemije skoro da nema. Dogodine očekujemo da ćemo biti domaćini prvenstva BiH na 10 km i privući još više vrhunskih atletičara. Sadržaj ove sportske manifestacije je iznimno bogat od nagrada, startnog paketa, do termina utrke. Oni koji dolaze iz daleka mogu iskoristiti cijeli vikend tako što će trčati Duvanjsku desetku, a sutradan napraviti izlet i šetnju do Hajdučkih vrata, Blidinja ili Čvrsnice, rekao je Krešimir Sliško, predsjednik AK Puls Tomislavgrad.

 

Uz trajnu podršku Općine Tomislavgrad i Prodexa, organizator se pobrinuo za vrijedne novčane nagrade, a sve sudionike u startnom paketu očekuje: startni broj, službena majica utrke, unikatna finišerska medalja, okrjepa na stazi i u cilju te večera u Hotelu Tomislav poslije utrke. S ponosom ističemo da je Duvanjska desetka ujedno i peto kolo Rekreativne trkačke lige koju organizira Sanus motus iz Mostara. Uz desetku kao glavnu utrku, domaćini su pripremili i Utrku građana, dugu 3,3 km. Ona je namijenjena djeci i svima koji se tek upuštaju u trkačke izazove.

Za održavanje atmosfere ispunjene adrenalinom redovito se pobrine sjajna duvanjska publika koja bodri trkače tijekom cijele staze. Stoga, pozivamo sve ljubitelje trčanja, prijavite se na Duvanjsku desetku, uživajte u druženju i doživite iskustvo kojeg ćete se dugo sjećati.

Trcanje.net/Tomislavcity