U Domu Milosrđa Božjeg u Bukovici upriličena je duhovna obnova za prosvjetne djelatnike Osnovne škole fra Mije Čuića, a pridružile su im se i članice Velikog župnog zbora „Fra Stipe Kurevija.“

Maglovitog i prohladnog 19. prosinca ovoga došašća, u 15 sati, okupile su se prosvjetne djelatnice na zakazanu duhovnu obnovu u ugodni prostor kuće časnih sestara franjevki.

Obnova je započela molitvom krunice Božanskog Milosrđa u prekrasnoj kapelici. Potom su se, u opuštenom druženju uz kavu i kolače, upoznale s ocem Viktorom Grbešom koji je vodio ovu duhovnu obnovu.

Uslijedilo je stručno predavanje uz aktivno sudjelovanje sudionica ove duhovne obnove. Vidno zadovoljne i osvježene poticajnim riječima oca Viktora, učiteljice su iznosile svoje dojmove svjedočeći potrebu ovakvih susreta iz kojih se može dosta naučiti i primijeniti u svakodnevici i tako ugoditi i sebi i svojim bližnjima.

Bila je to prigoda i za temeljitu ispovijed i potrebiti razgovor kao i ispit savjesti uz klanjanje pred Presvetim. Trenutci koji oslobađaju i jačaju.

Duhovna obnova je završila svetom misom. Potom su se prosvjetari uputili svojim kućama ponijevši pregršt dobra i mira s bukovičkog brijega. Sve sudionice preplavila je zahvalnost Bogu Stvoritelju i časnim sestrama franjevkama koje šire ljepotu svojim djelovanjem u župi sv. Franje Asiškog.

Iva Bagarić/Tomislavcity