U groblju Glavičice danas je slavljena sveta misa za sve poginule branitelje I., II., svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata. Dogovoreno je za buduće da se ova misa uvijek slavi u subotu uoči Velike Gospe. Svetu misu je predvodio naš Prisojanin, a novi Splitsko-Makarski nadbiskup Dražen Kutleša.

Koncelebrirali su župnik don Ivan Bebek, don Mate Šola, don Lovre Šola, don Mihovil Zrno i don Ante Kutleša koji je propovijedao pod misom. Liturgijsko pjevanje je animirao mješoviti zbor Regina Coeli.

Pored spomenika poginulim braniteljima je položeno cvijeće i upaljene svijeće, a nadbiskup je izmolio odrješenje za njih. Svetom misom i molitvom zahvaljujemo svim braniteljima koji su nesebično dali svoj život da možemo imati ono što danas imamo.

MOLITV A ZA POKOJNE BRANITELJE

Nebeski Oče, od Tebe dolazi nas život i Tebi se svatko vraća. Dao si nam taj boravak na zemlji kako bismo se pripremili na sudjelovanje u Tvojoj vječnoj ljubavi. Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme, i neki, nažalost, odbijaju Tvoje prijateljstvo. Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeći istinu, pravednost i dobrotu, no, ljudska slabost zamračuje čistoću duše. Zato nakon smrti trebaju najprije proći kroz čišćenje, kako bi se konačno mogli susresti s Tobom, licem u lice.

Molimo Te za sve naše pokojne branitelje, poginule iz I svjetskog rata, II svjetskog rata i poraća i Domovinskog rata, koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu Tvoje ljubavi vlastitu nesreću, propuste i grijehe zemaljskog života. Oče milosrđa, oslobodi od trpljenja one za koje je Tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv.

Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi-ne mogu pomoći ni spasiti naše pokojne. Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti. Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naših pokojnih s Tobom.

Molimo prije svega za sve one kojima dugujemo posebnu zahvalnost, od kojih smo primili život, vjeru, mir, slobodu i druga dobročinstva. U svome milosrđu, također, pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti.

Amen.

Župa Prisoje