Kao i svakoga četvrtka, tako i u današnjim predvečernjim satima, ljubitelje trčanja svi su putovi vodili i doveli na cestovnu stazu Duvanjske trkačke lige. Opet se skupilo tridesetak trkača i raspodijelilo na dvije utrke. Odrasli su trčali kilometarsku peticu, a djeca milju.

Motivi dolaska na ligu kod svih sudionika uvijek su isti: družiti se s dobrim društvom i uživati u trčanju, a glede ambicija, one se razlikuju od pojedinca do pojedinca i od kola do kola. Ni najbolji ne idu uvijek maksimalno. Najvažnije je poštovati vlastite mogućnosti, a ako imate nekoga za usporediti se, onda je to posebna draž. Kod nas pak ima svega.

Kada su rezultati u pitanju, danas smo u muškoj konkurenciju imali reprizu prošloga kola, samo još moćniju. Vinko Sliško opet je bio prvi te usprkos vrućini i sparini postigao je najbolje osobno vrijeme ove sezone (17,18), što je ujedno i najbolje vrijeme ovogodišnje lige.

Džemal Bukvić na cilj je došao drugi (18,21), a Krešimir Tabak odmah iza njega (18,33).

Obojica su postigla najbolja osobna vremena, a uspjeh je tim više veći što vremenske prilike i nisu bile baš optimalne za rušenje rekorda. Također treba istaknuti kako je Ante Klišanin drugi put ove sezone istrčao peticu za 19,55, a to je rezultat kojim se malo koji Antin vršnjak u BiH i Hrvatskoj može pohvaliti. Bravo Ante!

Posebno je bilo zanimljivo pratiti veteranski duel Josipa Škorića i Boška Markovića. Obojica su u cilj ušla kad je sat pokazao 25,02.

Za razliku od muškaraca, djevojke na ligu dolaze s nešto drugačijim ciljevima te je doživljavaju kao pripremu za nadolazeće utrke. Danas su u cilj došle sljedećim redoslijedom:
Vesna Ćavar (24,03),
Josipa Baković (25,01) i
Mateja Zorić (26,32).

Bravo za sve tri, ali i Anu Ćosić, koja se vratila ligaškim druženjima.

Glede klupske budućnosti, kao i prošli put imali smo dva dječaka od dvanaest i dvojicu od devet godina. Sva četvorica odlična, a Nermin Zahirović prvi.

Svim sudionicima čestitke, a posebno hvala sucima mjeriteljima, Iki Ćavaru i Ivici Barišiću!

Tekst i slike: DTL.

Tomislavcity

Više fotografija pogledajte na: DTL