Četvrtkom popodne većina trkača odgađa ili pomjera sve obveze te se priprema za ligu, jer start je u 18:00. Tako je bilo i jučer. I dok je svaki trkač sam sebi najveći konkurent, zajednički je neprijatelj svih trkača – vjetar. Jučer ga nije nedostajalo te se odmah na startnoj liniji s pravom pretpostavilo da će biti teže nego inače i da će se na pojedinim kilometrima gubiti mnogo vremena. Ta spoznaja nije promijenila raspoloženje kod trideset sudionika jučerašnjeg kola koji su s velikim žarom krenuli prema Letki i nazad.

U muškoj konkurenciji nešto manje neizvjesnosti nego prije tjedan dana. Kao i prošloga puta Ilija Jukić od početka je krenuo jako te je usprkos vjetru do kraja izdržao u odličnu tempu i utrku završio za 17,50. Od starta do cilja na čelu! Čestitamo!

Ilija, kako na prvoj pobjedi, tako i na htijenju što nakon naporna radnog dana dođeš iz Livna, istrčiš i pobijediš. To se zove motivacija! Prateći Iliju u stopu, do drugoga je mjesta došao Džemal Bukvić s vremenom 17,55. Vrhunsko vrijeme za ovakve uvjete. Bravo Džemale!

Vinko Sliško, čovjek kojega smo redovito navikli gledati kao prvoga, jučer je od početka odlučio cijelu utrku ići nešto lakše (tako ga trener uputio) te je u skladu s uputama jučerašnju peticu istrčao za 19,17 i tako došao do trećega mjesta. Vinku čestitamo najviše na strpljenju i precizno primijenjenim uputama. Plasman, više-manje.

Kod žena, najbrža je bila Vesna Ćavar. Iako u treningu za duže distance, jučerašnji rezultat na petici je bio iznimno dobar i obećavajući za buduća kola – 23,24. Bravo Vesna! Kao druga do cilja je došla Josipa Baković, također s dobrim rezultatom 24,17. Čestitamo Josipa!

Prošlotjedna pobjednica Ruža Miškić jučer je bila trećeplasirana sa zadovoljavajućim vremenom 24,50. Bravo Ruže!

U utrci na milju jučer je samo nastupao Nikola Duvnjak te je zgazio za 8,38. Bravo Nikola.

Suci mjeritelji bili su Iko Ćavar i Marija Miškić, a za fotografije se pobrinuo Mario Kovačević.

DTL