Druga po redu utrka „Two Cities Marathon“ koja spaja dva grada Sarajevo i Istočno Sarajevo danas je okupila najbolje dugoprugaše iz BiH i regije, a ujedno predstavlja i prvenstvo Bosne i Hercegovine u maratonu.

U spomenutoj utrkama sudjelovalo je i 13 članova tomislavgradskoga AK Puls.

U maratonskoj utrci pobijedio je Emir Hastor iz AK Goražda (2:33:44). Drugi je Davor Vidović (2:43:08) iz AK Marathon, a treći Alija Imamović (2:46:55) – CAPITAL RUNNERS 387. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Katarina Pohlod iz AK Hajduk Maraton tim Kula (3:13:32).

Naš Vinko Sliško, član AK Puls Tomislavgrad zauzeo je odlično 4. mjesto na državnome prvenstvu s vremenom 2:56:20 te 3. mjesto u FBiH. Valja istaknuti i uspjeh Džonija Jurića koji je osvojio 5. mjesto na državnome prvenstvu s vremenom 2:57:43, odnosno 4. mjesto u FBiH.

Duvanjke Vesna Ćavar, Mateja Zorić i Josipa Baković nastupile u utrci štafetni maraton osvojivši drugo mjesto.

U muškoj štafeti nastupile su dvije ekipe AK Puls Tomislavgrad. Ekipa u sastavu: Josip Martinović, Krešimir Tabak i Ilija Jukić zauzela je 6. mjesto, dok je ekipa u sastavu: Marko Ćavar, Bože Perić i Mario Kovačević zauzela 22. mjesto.

Kako doznajemo od Vinka Sliške, vrijeme je trkačima bilo naklonjeno i ugodno za trčanje nakon treninga po vrlo velikim vrućinama.

Dodajmo da sportska manifestacija „Two Cities Marathon“ je maratonska utrka koja spaja dva grada Sarajevo i Istočno Sarajevo, a čine je:
• maratonska utrka (42195 m),
• štafetni maraton (štafetna ekipa od 3 člana koji trče po 14065 m),
• Memorijalna utrka „Osman Junuzović“, dužine 5000 m, u spomen na bh. atletičara Osmana Junuzovića.

Rezultate svih utrka možete pogledati na stotinka.hr.

Tomislavcity

Foto: AK Puls Tomislavgrad