Foto: bljesak.info

Zrinjski je u dvije utakmice ispao od slovačkog prvaka, Slovana iz Bratislave. Nakon 1:0 u Mostaru i 1:0 za Slovan u Bratislavi, igrali su se produžeci, a nakon što su obje ekipe postigle po pogodak, odluka je pala u jedanaestercima. Plemići su imali prolaz do 122. minute, kada je Eric Ramirez postigao gol škaricama i odveo utakmicu u raspucavanje, piše bljesak.info.

Prije toga gol za 1:1, koji je mogao Zrinjski odvesti dalje, postigao je Igor Savić. Slobodan udarac s lijeve strane izveo je Nemanja Bilbija, vratar Chovan je kratko odbio, a Savić sproveo loptu u mrežu, za slavlje nekoliko tisuća navijača Zrinjskog koji su doputovali u Bratislavu sa svih strana.

Savićev pogodak bio je simboličan i iz razloga jer je on postigao autogol zbog kojeg je Zrinjski ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Na kraju su domaći ostali i s igračem manje jer je Jaba Kankava dobio drugi žuti karton, nakon jednog od bezbrojnih duela s Bilbijom.

Ipak, kada se vjerovalo da će Mostarci slaviti, Ramirez je pogodio za 2:1 i slavlje domaćih navijača koji su dotad bili u očaju. U raspucavanju penale su promašili Hrvoje Barišić i Matija Malekinušić, a Aleksandar Čavrić je pogodio u sedmoj seriji i odveo Slovan dalje.

Kod Zrinjskog jedanaesterce su pogađali Bilbija, Kamenar, Savić, Maglica i Jakovljević, a Čondrić je skinuo jedanaesterac Kashiji. Ždrijeb skupina je u petak u 14 i 30, a prva utakmica u Konferencijskoj ligi igrat će se 8. rujna.

Pročitajte više na: bljesak.info.