Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović, zamjenica predsjednika HDZ- BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto zajedno s ministrom gospodarstva i održivog razvoja RH Tomislavom Ćorićem započeli su dvodnevnu posjetu Livnu.

Posjeta visokih dužnosnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH i RH započela je obilaskom Buškog jezera i sastankom s predstavnicima Crpne stanice Buško blato. Domaćin sastanka bio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je upoznao ministra Ćorića o nastojanjima Grada Livna da se poveća naknada koju HEP plaća po osnovi korištenja vode iz Buškog jezera.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem razvijanju potencijala Buškog jezera i uvođenju novih tehnoloških mehanizama koji bi, uz potporu RH i EU, unaprijedili potencijal ovog najvećeg umjetnog jezera u Europi.

Uz ogroman direktni gospodarski i ekonomski potencijal, Buško jezero ima i ogroman turistički potencijal zbog svog prirodnog smještaja i klimatskih uvjeta.

Ujedinjavanjem svih potencijala koje nudi Buško jezero ide u direktnu korist razvoja Grada Livna, kao i cjelokupnog potencijala Hercegbosanske Županije.

Relax-portal.info