• Temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2018., koji je bio objavljen na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnoga ureda od 22. veljače do 26. ožujka 2018. godine, donesen
  • aje Odluka o dodjeli financijske potpore.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te pomoći ugroženim pojedincima– pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Na otvoreni Javni poziv, Središnji državni ured zaprimio je 834 prijave u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci.

Iz Tomislavgrada, sredstva su dobile 4 udruge/mjesne zajednice u ukupnom iznosu od 80.000 kuna.

  • Mjesna zajednica Crvenice – 15.000 kuna za projekt Rekonstrukcija i popravak spomenika hrvatskim braniteljima u Crvenicama
  • Mjesna zajednica Mrkodol – 30.000 kuna za projekt Obnova sportsko-rekreacijskog centra Mrkodol
  • Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini, Prisoje – 25.000 kuna za projekt Peta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.
  • Hrvatsko kulturno umjetničko društvo sveti Jernom iz Šujice – 10.000 kuna za projekt Božićni sajam rukotvorina i domaćih proizvoda Šujica ’18.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu u PRIVITKU.