Veličanstveni doček izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, još jednom je upriličen u njegovome rodnom Livnu.

Na središnjem gradskome trgu okupili su se Livnjaci, Duvnjaci, Kuprešani, Posušani, Širokobriježani, ali i druga vatrena srca iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih gradova.

Svi oni došli su pozdraviti izbornika Dalića i na taj način još jednom zahvaliti njemu, igračima i svima koji su doprinijeli velikome uspjehu Vatrenih na nedavnome Svjetskom prvenstvu u Kataru. Dočeku su nazočili i veterani 4. gardijske brigade.

Zahvalnica za sve dane ponosa i slave

– Hvala vam što ste nam podarili jednoga od najvećih ljudi u Hrvatskoj, kazali su večeras u Livnu predstavnici veterana 4. gardijske brigade uručivši Daliću i reprezentaciji zahvalnicu za sve dane ponosa i slave.

Po dolasku u Livno, Dalić je najprije posjetio majku, a potom se u pratnji prijatelja  Livno busom dovezao do središnjega trga.

– Što god govorim, govorim iz srca i nekome to smeta, nekome to nije pravo, ali kad vidim sve vas ovdje, ove mlade i vašu podršku, to mi samo daje snagu da još jače govorim i još jače vjerujem. Nikad nisam poslao poruku mržnje, već samo poruku ljubavi, vjere i poštenja i samo tako možemo zajedno.

Bilo je dočeka u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, ali ovo je za mene nešto posebno – ovo je moje Livno, dodao je Dalić te mlade ohrabrio da ne odustaju.

– Uvijek možete ostvariti svoje snove, ako budete uporni, pošteni, vjerujete u sebe i ako budete domoljubi. Nema veće časti za mene već biti izbornik hrvatske reprezentacije, voditi je na velikim natjecanjima i na kraju reći: ja sam iz Livna, kazao je Dalić koji je svugdje isticao svoje livanjsko podrijetlo.

Kad mi je teško, kažem: Dragi Bože ja se uzdam u Tebe. Bog mi je dao sve i hvala Mu na tome.

Poznato je još otprije da je riječ o bogoljubivom čovjeku koji se pouzdaje u Boga, a to je i večeras posvjedočio.

 

Dodajmo da su glazbeni nastupi raspoloženih Mate Bulić, Tihe Orlića, Jole, Dražena Zečića, Alena Nižetića,  te livanjske glazbene skupine Macao benda, Tonija Pavića, Sinova Hercegovine i drugih izvođača, dodatno zagrijali atmosferu, praćenu vatrometom, bakljama i gromoglasnim pjevanjem.

U prilogu donosimo fotogaleriju i još videozapisa s dočeka Zlatka Dalića u Livnu.

Z.S./Tomislavcity