Cijene goriva do kraja ove godine u BiH sigurno će dostići iznos od 2,50 KM, a od iduće godine očekuju se dodatna poskupljenja.Stručnjaci iz ove oblasti kažu kako je svima poznato koje posljedice to donosi te upozoravaju da će građani BiH živjeti u još većoj bijedi nego sada.

“Zahvaljujući” povećanju cijena goriva, BiH svakodnevno gubi tvrtke koje se bave prijevozom ljudi i usluga. Kako je rekao predsjednik Udruge autoprijevoznika RS Zoran Grbić, 750 prijevozničkih tvrtki se preregistriralo u Sloveniju, a u posljednjih osam mjeseci u ovu zemlju je otišlo 2500 profesionalnih vozača.

“To dovoljno pokazuje kakav je ovdje ambijent kojem su 100 posto doprinijele dodatne trošarine na gorivo i učestalo poskupljenje goriva. Nažalost, nebrojeno puta smo ponavljali da nismo u mogućnosti korigirati našu cijenu prijevoza prema rastu cijene goriva, onakva cijena kakvu smo imali prije 10 godina i danas je ista. Učestala poskupljenja su neopravdana i smatram da nije razlog poskupljenje barela”, rekao je Grbić za Klix.ba.