Poljubac pape Franje u glavicu malene jednogodišnjakinje Gianne Masciantonio obišao je svijet, jer je djevojčica u to vrijeme imala rijedak tumor na mozgu. Tumor koji je bio neizlječiv i liječnici su roditeljima već s četiri tjedan rekli da počnu planirati pogreb svog djeteta jer je nemoguće da ona živi, prenosi Direktno.hr.

No, nakon poljupca Svetog Oca pape Franje, slučajno ili ne, tumor se počeo povlačiti, i danas tri godine kasnije on je potpuno iščeznuo – nema ga, što je šokiralo liječnike i oduševilo čitav svijet.

Iako su roditelji od rođenja pripremani na njezinu smrt oni nisu odustajali od borbe za njezin život a kad su čuli da papa Franjo dolazi u posjet, Kristen, njezina majka, je znala da moraju otići na doček Pape.

Prijatelj koji radi za FBI pomogao je da dođu do mjesta pored kojeg će prolaziti Papamobil. Kada je Papino vozilo stiglo do mjesta na kojem je stajala obitelj. Netko iz papinog osiguranja podignuo djevojčicu, a papa Franjo, ne znajući ništa o Gianninoj priči, pogledao je Gianninog oca ravno u oči. Papa je poljubio djevojčicu u čelo i blagoslovio je.

Dva mjeseca nakon susreta s papom, na sam Badnjak, dr. Ira Dankel, specijalist za onkologiju u bolnici u New Yorku nazvao je obitelj.

Liječnik je bio zbunjen cistom koja se počela formirati oko tumora na Gianninom mozgu. Naručio je biopsiju koja je pokazala da Gianna nema rak, nego juvenilni ksantogranulom, koji se uglavnom manifestira kao benigna izraslina na koži. Izraslina na njezinom mozgu nije bila maligna, a liječnici su propisali kemoterapiju nakon koje se tumor ubrzano počeo smanjivati, te je potpuno nestao.

No, iako je obitelj čvrsto uvjerena u snagu molitve ne žele da mediji pišu kako oni misle da je izliječena samo po poljupcu pape Franje već je za njih kako su sami rekli, ‘taj poljubac bio Božji način da nam pokaže da je On s nama na ovom putovanju i da čuje naše molitve.’