Večeras je na Maksimiru veliki događaj. Dinamo protiv Chelseaja igra startnu utakmicu Lige prvaka. U metropoli vlada nogometno ludilo, gotovo da ne postoji mjesto gdje se na razgovara o tom spektaklu. Ulaznice su planule to smo vidjeli, navijači i svi oni koji vole Dinamo prepoznali su značaj maksimirske nogometne priče. Ne pretjerujemo kad tvrdimo da Zagreb živi za svoj Dinamo, piše jutranji.hr.

I ne samo Zagreb, stići će navijači iz mnogih dijelova Hrvatske, takve utakmice jednostavno se ne propuštaju. Na prvi pogled mnogima se čini da igra David protiv Golijata. Ne samo zbog pogleda na cifre kojima su oboružane vrijednosti igrača Chelseaja, već i zbog tradicije, činjenice da se radi o velikoj, grandioznoj engleskoj momčadi koja je dva puta osvajala Ligu prvaka, posljednji put u sezoni 2020./21.

No, zanemarimo malu tradiciju Chelseaja, pogledajmo u Dinamovo dvorište. Modri u svojim redovima imaju klasnog “engleskog ubojicu” Mislava Oršića koji je srušio već dva londonska kluba, Tottenham i West Ham. Imaju i Brunu Petkovića čije su škarice “ala Dražan Jerković” postale legendarne, nekoliko puta su dizale na noge i oduševljavale. Taj nogometni vragolan, koji se lukavo “igra lopte” i u čijem nogometu ima čarolije, finte, prijevare, “šatre”, taj loptački fakin može ukrasiti svaku zagrebačku nogometnu večer, pa i današnju, koja na prvi pogled ne obećava mnogo. Ima Dinamo još “španera” poput BaturineŠpikićaIvanušecaJosipa Šutala, iskusne dečke poput Ademija, Mišića, Perića, Ristovskog, Livakovića…

Pročitajte više na jutarnji.hr.