Dinamo je u uzvratu prvog pretkola Lige prvaka u Reykjaviku s 2:0 pobijedio Valur i s ukupnih 5:2 plasirao se u drugu rundu. Strijelci su bili Luka Ivanušec u 31. i Mislav Oršić u 89. minuti.

Nakon 3:2 u Maksimiru, Modri su bili bolji i na Islandu i zasluženo su prošli dalje.

Dizelaški ulaz Dinama u utakmicu

U prvih 45 minuta Dinamo je pomalo dizelaški ušao u utakmicu. Modri su se u prvih 20 minuta tražili, pokušavali su se priviknuti na čudne uvjete na Islandu. Hrvatskog prvaka u Reykjaviku je dočekao polarni dan, umjetna trava i temperatura od samo deset stupnjeva. Ipak, Dinamo je i u tom početnom periodu bio bolja momčad, imao je posjed i samo je bilo pitanje trenutka kad će zabiti.

Majstorija Ivanušeca

Na početku je najprije zaprijetio Oršić iz daljine, zatim je dobro potegao i Petković, a onda je pao gol u 31. minuti. Lovro Majer je na centru lijepo izbacio Ivanušeca koji je izašao jedan na jedan sa zadnjim igračem Velura. Mladi hrvatski reprezentativac fantastično je gurnuo loptu kroz noge svom čuvaru i rutinski je matirao golmana.

Do kraja prvog poluvremena dobro su pucali Jakić i Majer, ali ostalo je 0:1.

Valur je do prve prave šanse stigao u 51. minuti. Vall se lijepo ubacio s lijeve strane i iskoristio je lošu reakciju obrane Dinama. Išao je sam na Zagorca. Imao je puno vremena za namjestiti se, ali je na kraju pucao snažno, ali neprecizno.

Dinamo je pola sata opasno visio

U nastavku je Dinamo stao igrati, izgledalo je da Modri jedva čekaju da se utakmica završi. Valur je u prvih 30 minuta drugog dijela bio puno bolja momčad i imalo je nekoliko jako dobrih šansi za gol, piše index.hr.

Najbolju šansu su imali u 68. minuti. Nakon prodora po desnoj strani uslijedio je ubačaj po travi u pet metara, obrana Dinama je spavala, a napadač domaćih je tukao i samo sreća je spasila Dinamo. Lovro Majer je bio na pravom mjestu i spriječio je čisti gol. Samo minutu kasnije Kohler je odlično tukao iz slobodnjaka s oko 20 metara, ali Zagorac je odlično iščupao ispod same grede.

Oršić za kraj priče

Probao je Krznar probuditi momčad sa zamjenama, ali jednostavno Dinamo nije izgledao dobro. Valur je pokušavao barem izjednačiti. Imali su domaći do kraja još nekoliko poluprilika, ali do kraja je zabio Dinamo preko Oršića u 89. minuti za konačnih 2:0.

Dinamo će u drugom pretkolu igrati protiv ciparske Omonije.

VALUR – DINAMO 0:2 (Ivanušec 31′, Oršić 89′)

VALUR (4-3-3): Halldorsson – Saevarsson, Starke Hedlun, Christiansen, Vall – K. Sigurdsson, Kohler (od 81. H. Sugurdsson -), Heimisson (od 81. Ormarrsson) – Larusson (od 63. Adolphsson), Hjaltested (od 63. Pedersen -), Tryggvason (od 83. Smarasson -). Trener: Heimir Gudjonsson.

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac- Stojanović, Lauritsen, Theophile-Catherine, Moubandje – Jakić (od 58. Franjić) – Ivanušec (od 58. Mišić), Majer (od 71. Kastrati), Ademi, Oršić (od 89. Menalo) – Petković (od 71. Gavranović -). Trener: Damir Krznar.

Vrisak.info/Tomislavcity