Dinamo u Trondheimu protiv Rosenborga očekuje uzvratna utakmica doigravanja za Ligu prvaka. Utakmica je na rasporedu u 21 sat.

Modri su u Zagrebu pobijedili 2:0, a uz to su pokazali da su bolja momčad. Stoga bi bilo veliko iznenađenje da prokockaju stečenu prednost i ne izbore najelitnije klupsko natjecanje sedmi put u povijesti.

Koliki je Dinamo favorit, najbolje se vidi po postavljenom koeficijentu. Kladionice prolaz Dinama plaćaju s mizernih 1,05, a Rosenborga s 10. Dakle, sve je jasno, Dinamo je apsolutni favorit kako god okrenuli.

Ulog je ogroman. Plasman u Ligu prvaka donijet će Modrima najmanje 25 milijuna eura zarade čak i da izgube sve utakmice u skupini. Samo od UEFA-inih nagrada u Dinamovu blagajnu kapnut će svota koja će mu omogućiti daljnju dominaciju u hrvatskom klupskom nogometu.

Rekordna zarada i rekordni proračun

Da ne spominjemo ostale benefite, najveća je porast vrijednosti svih igrača. Tu tek leži potencijalna lavovska zarada. Ništa novo, prodajom igrača Dinamo je svih ovih godina punio glavninu golemog proračun za hrvatske uvjete, no ovaj put ima šansu zaraditi najviše dosad.

Druga je priča što će kao i ranijih godina sve ekspresno biti potrošeno. Stara je Dinamova praksa, i ne samo Dinamova, tako posluje većina hrvatskih klubova, pa i inozemnih, da na računu ne smije ostati baš ništa.

ostava za uzvrat

Prema najavama uoči uzvratnog ogleda, Bjelica najvjerojatnije neće ništa mijenjati u odnosu na prvu utakmicu. Dakle, na travnjak Lerkendala trebala bi istrčati sljedeća postava: Livaković – Stojanović, Perić, Dilaver, Leovac – Moro – Hajrović, Ademi, Olmo, Oršić – Petković.

Više na Gol.hr/Tomislavcity