Diana Zelenika, aktualna zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bit će kandidatkinja HDZ 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše Klix.ba.

Dugogodišnja političarka, po profesiji liječnica, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića s obzirom na njen rad u državnom Parlamentu te doprinos unutar HDZ-a 1990. Diana Zelenika se u petak sastala s Cvitanovićem, a epilog razgovora je bilo njeno prihvaćanje kandidature za Opće izbore koji će biti održani 7. listopada ove godine.

Diana Zelenika, inače i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar, javnosti je poznata po čestom kritiziranju politike člana Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, s toga je sigurno da će izborna borba za mjesto kolektivnog šefa iz reda hrvatskog naroda biti veoma interesantna.

Pored Zelenike, kandidaturu za istu funkciju već su obznanili Željko Komšić (Demokratska fronta) i Boriša Falatar (Naša stranka), a sljedeći tjedan očekuje se da i HDZ BiH službeno istakne svog kandidata.