Željni druženja i ponovnog susreta, te uživanja u prekrasnom krajoliku duvanjskoga Kologaja, 44 trkačice i trkača startali su danas na dvije staze: onoj kraćoj na 5,5 km i dužoj na 7,5 km. Ovako dobar odziv na 1. kolu se i očekivao. Jedni su i u vremenu korone svakodnevno trčali i održavali kondiciju dok su drugi željeli provjeriti svoje tjelesne sposobnosti i okušati se na prilično zahtjevnoj stazi. Zadovoljstvo koje su natjecatelji pokazivali kada su se prijavili na ciljnoj ravnini dokaz je da će nastaviti s treninzima s ciljem postizanja boljih rezultata u idućim kolima ove zanimljive lige. Vjeruju da će se natjecanju pridružiti i drugi koji su tek počeli trčati i nisu bili spremni za ovakav napor. Valja napomenuti da su neki po prvi puta trčali ovu stazu i promašili nekoliko skretanja pa istrčali 9,5 umjesto 7,5 km, ali su i to primili s veseljem i smijehom.

Pobjednik na dužoj stazi je Emil Drmić, drugi je bio Vinko Sliško, a treći Kristijan Jurič. Čestitke i svim natjecateljima koji su sudjelovali na otvaranju ovogodišnje lige.

Naravno, vrijedno je spomenuti i one koji su se pobrinuli da natjecatelje dočekaju osvježavajući napitci i ukusno meso spremljeno na roštilju a to su Toša i Džon.

Više fotografija u galeriji.