Zlatko Dalić sudjelovao je u Petrčanima na predstavljanju nogometnog kampa Itala Soccer Camp, gdje je govorio i u stanju o reprezentaciji.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu stigla do osmine finala, gdje je nakon produžetka izgubila od Španjolske. Dalićeva momčad nije dobro izgledala na Euru, a nakon turnira je Ante Rebić ispadom na Instagramu indirektno optužio izbornika za loše stanje u momčadi.

Pojavila se i priča da je Dalić održao sastanak na moru sa stožernim članovima reprezentacije, ali je Dalić sinoć u razgovoru za Novu TV to demantirao.

“Ne, nije bilo nikakvih sastanaka ni dogovora. Bili smo na odmoru. Ja i moj stručni stožer vraćamo se poslu, a igrači u klubove. Pun sam volje i želje da napravimo nešto veliko na Svjetskom prvenstvu. Uvjeren sam da se tamo možemo plasirati i da ćemo to učiniti”, rekao je Dalić i dodao:

“Euro je bio veliko iskustvo za mene. Prošao sam Mundijal, gdje je sve bilo bajno, a sad je na Euru bilo nešto drukčije jer smo i gubili. Bit ću još čvršći i jači nakon ovoga. U meni je velika želja, dugo se nisam osjećao ovako motivirano kao sad. Pogotovo nakon ovog Eura jer mislim da možemo. Izvukao sam jako bitne pouke iz svega ovoga i znam što nam je činiti.”

Dalića i njegove igrače sljedeća reprezentativna akcija čeka u rujnu. Prvog dana tog mjeseca Hrvatska gostuje u Rusiji, tri dana kasnije u Slovačkoj, a 7. rujna dočekuje Sloveniju.

Vrisak.info/Tomislavcity