U svečanom slavlju sudjelovao je i naš župnik don Rajko, don Nikola Menalo i domaći sin don Damir Pažin. U koncelebraciji su sudjelovali i okolni svećenici, te Karmelićani iz samostana, na čelu s priorom-poglavarom samostana o. Jakovom Kuharićem, piše Crkva na kamenu.

Pod sv. Misom ministrirali su naši hercegovački bogoslovi, a pjevao je župni zbor iz župe Grabovica, na čijem se terenu i nalazi Karmelski samostan. Svečane litanije Svih Svetih otpjevao je naš don Damir.

Na sv. Misi bili su nazočni roditelji i uža obitelj naših ređenika, jer zbog pandemije nisu mogli doći redovnici i braća iz hrvatskih karmelskih samostana.

Biskup je svima okupljenima, a posebno ređenicima održao vrlo lijepu i poučnu propovijed, te naglasio da će novoređenici najbolje posvjedočiti današnje ređenje ako budu živjeli po primjeru Isusa Krista Vrhovnog Pastira i ako budu svojim vlastitim životom svjedočili svoju vjeru i svoje redovničko poslanje u današnjem svijetu.

Nakon sv. Mise uslijedilo je bratsko i prijateljsko čestitanje te slikanje, a onda je upriličena zajednička gozba, koja je bila popraćene ugodnim razgovorom i lijepim druženjem. Molili smo za duhovna zvanja da nam Gospodin dade dosta dobrih i svetih svećenika koji će sv. Mise slaviti i Riječ Božju radosno navješćivati. Bože daj da tako i bude.

Novi đakoni poslije svega slavlja uputili su se u svoje rodne župe na nekoliko dana gdje će biti na duhovnu uslugu svojim župama i župnicima.

Mladim đakonima čestitamo i želimo im sretan put prema oltaru, jer će oni na ljeto biti zaređeni za svećenike i u svojim župama slaviti svoje Prve svete Mlade Mise.

Crkva na kamenu