Novi ugostiteljski objekat se nalazi u centru Tomislavgrada, a njegovo unutarnje uređenje je nastalo kao otklon od ustaljenih industrijskih interijera.

Topli i udobni dizajn kafića zaista pomaže ustanovi da postane drugi dom za svoje posjetitelje. Po projektu Stjepane Prlić Markota, urađena je potpuna transformacija postojećeg objekta od 60 kvadratnih metara u Ulici kralja Zvonimira u kafić pod imenom Caffe bar Japan. Ono što ovaj kafić čini drugačijim od ostalih je uporaba neuobičajenih materijala i elemenata koji možda nagovještavaju jedan novi pravac u interijerima ugostiteljskih objekata u gradovima naše zemlje. Interijerom dominiraju neutralne boje poput bijele, crne te dekora drveta. Kao akcentni detalj izabrana je plava boja na stolicama, kutijama koje se nalaze iza šanka, te na okvirovima koji se nalaze na desnom zidu od ulaza.

Zid iza šanka dekoriran je kutijama u crnom, drvenom i plavom dekoru, te u dekoru ferobronce, koji je noviji materijal u svijetu dekora. Uzorak ferobronce korišten je i u oblaganju šanka i ulaznog portala. Sličnost je vidljiva i sa uzorkom korten čelika na fasadi, te pločicama korištenim u wc-ovima.

Objekat je podeljen na dvije zone: Prva zona smještena je desno od ulaza u kafić, te ispred samog šanka, dok je druga, intimnija zona organizirana je na lijevom zidu gdje je organizirano sjedenje u tapaciranim klupama.

Ispred kafića se nalazi terasa koja stilski prati unutrašnjost kafića.

Poveznica s imenom su okvirovi sa slikama Japana u proljeće koji se nalaze unutar polica smještenih iza sećije.

O zelenilu se također vodilo računa, te se ono nalazi u terarijima na policama iza klupe te u sijalicama koje vise u okvirovima na desnom zidu kafića.

Ovaj prostor krase prirodni materijali te izobilje zelenila, pri čemu je svaki detalj pažljivo odabran kako bi se kreirao ambijent koji odiše komforom te promovira samoodrživost. Stropovi i veči dio zidova su obojeni u bijelo, kako bi interijer ovog kafića bio što svjetliji.

,,Iako je ovo manji ugostiteljski objekat, korištene su osnovne kolorističke nijanse, ukomponirane sa uzorkom plave i ferobronce. Ovaj stil uređenja je prilagođen dnevnom i večernjem korištenju te vas svojom ljupkošću i jednostavnošću poziva da zavirite u njega˝, ističe Stjepana Markota.

Dobrodošli u Caffe bar Japan!

Više fotografija u galeriji.