Dužnost načelnik tomislavgradske općine u iduće četiri godine obnašat će Ivan Buntić, kandidat Hrvatskoga nacionalnog pomaka i HDZ-a 1990. Prema prvim neslužbenim podacima, Buntić je dobio 3.372 glasa, kandidat HDZ-a BIH Jozo Bagariću 1621, a kandidat HNL-a Hrvoje Orlović 1540 glasova. Dodajmo da tomu nisu pridodani glasovi pristigli poštom.

Buntić je zahvalio svima koji su mu dali povjerenje. Toliko nadmoćnoj pobjedi se ipak, kaže, nije nadao te mu je ona poruka da se mora truditi i opravdati povjerenje Duvnjaka.

“Nastojat ću biti načelnik svih žitelja općine Tomislavgrad, bez obzira na političko uvjerenje, vjeru i naciju. Zadovoljstvo mi je što je Duvnjak prepoznao kvalitetu i podržao mene, ali i Hrvatski nacionalni pomak za OV-e gdje ćemo imati stabilnu većinu za normalno funkcioniranje i rad, kazao je Buntić.

Zahvalu svima koji su svoj glas dali Hrvatskoj nezavisnoj listi i njemu kao kandidatu za načelnika uputio je i Hrvoje Orlović.

“Ovo je prvi put da se u izbornoj kampanji natjecalo o programima. Pobjedniku čestitam i nadam se da će provesti sve ono što je u kampanji obećao, rekao je Orlović.

HDZ-ov kandidat Jozo Bagarić rekao je da za sada neće davati nikakve službene izjave, odnosno dat će ih kada analiziraju izborni proces i rezultat.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstvo BiH u ponoć je objavio prve rezultate izbora na kojima je izlaznost bila 50%. Donosimo najzanimljivije rezultate za općine s hrvatskom većinom:

ČAPLJINA – Smiljan Vidić (HDZ BiH) – 63.05 posto glasova
POSUŠJE – Ante Begić (HDZ BiH) – 62.47 posto glasova
GRUDE – Ljubo Grizelj (HDZ BiH) – 100 posto glasova (jedini kandidat)
ČITLUK – Marin Radišić (HDZ BiH) – 93 posto glasova
NEUM – Dragan Jurković (HDZ BiH) – 46.13 glasova
RAVNO – Andrija Šimunović (HDZ BiH) – 100 posto glasova (jedini kandidat)
PROZOR RAMA – Jozo Ivančević (HDZ 1990.) – 73 posto glasova
JABLANICA – Damir Šabanović (SDP) – 56 posto glasova
STOLAC – Stjepan Bošković (kandidat HNS-a) – 59,53 posto glasova
LIVNO – Darko Čondrić (HDZ BiH) – 34 posto glasova
ŠIROKI BRIJEG – Miro Kraljević (HDZ BiH) – 77, 52 posto glasova
LJUBUŠKI – Vedran Markotić (HDZ BiH) – 80 posto glasova
TOMISLAVGRAD – Ivan Buntić (Koalicija Pomak-HDZ 1990. – Hrvatski narodni pomak) – 50,86 posto glasova

Tomislavcity