Valent i Martin Sinković rutinski su odradili prvi nastup u Tokiju, kvalifikacijsku utrku u kojoj su pobijedili ispred danskog (+.4.52) i kanadskog (+8.58) dvojca bez kormilara.

Prva utrka uvijek je teška. Očekivali smo da će Danci biti brzi prvih tisuću metara pa se nismo iznenadili, već smo se držali svog ritma. Bila je to sigurna pobjeda. Načelno smo zadovoljni, ali definitivno moramo bolje, kazao je Valent, na kojeg se nadovezao brat mu Martin:

 

Ovo nam je pouka da se ne trebamo živcirati ako netko povede, dobro je to za trening glave. U polufinalu i finalu možemo bolje, dobro je znati da ima prostora za bolje.

Treba reći da su u tri kvalifikacijske skupine Sinkovići bili najbrži, da u polufinale idu s najbržim vremenom što Martin, ovako komentira:

Ne volimo mi uspoređivati vremena jer vjetar zna mijenjati smjer. U svakom slučaju, dobro je da imamo najbolja vremena po svim segmentima. Inače, nije bilo toliko vruće koliko smo mislili da će biti pa smo to dosta dobro podnijeli, piše Večernji.hr.

Tko bi mogli biti najveći konkurenti za medalje?

Kako sad izgleda, Australci i Rumunji, no vidjet ćemo još u polufinalu. A Nizozemci i Danci mogli bi biti neugodni u prvom dijelu staze – kazao je Martin i dodao da ne zna kada će se taj polufinale voziti jer je za ponedjeljak u Tokiju najavljen tajfun pa može doći do pomicanja rasporeda.

Vrisak.info/Tomislavcity